Nogomet
48

Liga prvaka: Džeko i Pjanić u grupi smrti sa Bayernom, Schalke protiv Chelseaja

Piše: N. J.
U Monacu je obavljen žrijeb za grupnu fazu nogometne Lige prvaka. U bubnju su se našle 32 ekipe koje će se boriti za trofej šampiona Evrope. Najviše predstavnika u Ligi prvaka imat će Španija, Engleska i Njemačka, iz kojih dolaze po četiri kluba.

U Ligi prvaka će igrati i trojica bh. reprezentativaca - Edin Džeko u Manchester Cityju, Miralem Pjanić u Romi i Sead Kolašinac, koji se trenutno oporavlja od povrede, u Schalkeu.

U Bayeru će igrati bivši kapiten bh. nacionalne selekcije Emir Spahić. Žrijeb je odlučio da se u grupi E sastanu dvojica bh. reprezentativaca, Edin Džeko i Miralem Pjanić. U ovoj grupi su još Bayern i CSKA Moskva, u kojoj je jedan od trenera i bivši reprezentativac BiH Elvir Rahimić.

Kuglice su izvlačili golman Real Madrida Ikes Casillas i bivši nogometaš Borussije Dortmund Karl-Heinz Riedle, te bivši nogometaši Reala Fernando Hierro, Manuel Sanchis i Francisco Gento, jedini čovjek koji je šest puta osvajao trofej evropskog klupskog prvaka.

Grupe izgledaju ovako:

Prve utakmice Lige prvaka bit će igrane 16. i 17. septembra, a titulu evropskog šampiona brani Real Madrid. Finale će biti odigrano 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu.