Nogomet
0

Liga prvaka: Danas prvi susreti četvrtfinala

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Danas su na rasporedu prvi susreti četvrtfinala nogometne Lige prvaka. U Gelsenkirchenu će nastupiti Schalke i Barcelona, dok se u Rimu sastaju Roma i Manchester United.

Barca će u Njemačku doputovati bez trojice važnih igrača - Lionela Messia, Ronaldinha i Deca. Messi je već duže vrijeme izvan stroja, dok se Ronaldinho i Deco nisu uspjeli na vrijeme oporaviti. Ronaldinho ima problema s mišićem noge, dok Deca muči gležanj. Biti će to deseto četvrtfinale Lige prvaka za Barcu, dok je Schalke po prvi put izborio plasman među osam najboljih momčadi Europe. Do sada najveći uspjeh njemački sastav je ostvario 1997. godine kada je slavio u Kupu Uefa.

Problema s ozljedama ima i Roma koja će na Olimpicu dočekati Manchester United bez najboljeg igrača Francesa Tottia. Kapetan rimskog kluba je ozlijedio butni mišić u drugom poluvremenu utakmice protiv Cagliaria. Njegova ozljeda nije ozbiljna no zahtjeva najmanje sedam dana mirovanja. No, Totti će biti spreman za revanš na Old Traffordu 9. aprila.

Preostale dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su u srijedu, a sastaju se Arsenal - Liverpool i Fenerbahče - Chelsea.