Nogomet
0

Liga prvaka: City bez Davida Silve u revanšu s Realom

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
David Silva (30), vezni fudbaler Manchester Cityja propustit će revanš susret polufinala lige šampiona protiv Real Madrida, koji će se igrati u srijedu u glavnom gradu Španije.

Španac će biti izvan terena dvije do tri sedmice, nakon što je šepajući napustio teren u prvom ogledu na stadionu Etihad koji je završen bez golova. Ukoliko se Građani plasiraju u finale, koje će se igrati 28. maja u Milanu, Silva bi trebao biti spreman.

Ipak, Manuel Pellegrini, menadžer Cityja, dobio je i dobre vijesti. Naime, Yaya Toure, koji je zbog povrede propustio prvu utakmicu s Realom, u petak je počeo s treninzima i trebao bi biti spreman za ogled na Santiago Bernabeuu.

Manchester City svoju utakmicu 36. kola Premier lige sa Southamptonom igra u nedjelju, iako je uputio zahtjev da se ogled igra dan ranije. Na taj način, Pellegrini je želio da dobije dan više za odmor i pripremu duela s Realom.

"Ne razumijem zašto nismo mogli igrati dan ranije. Zašto ne možemo biti u istoj situaciju kao Real? Naravno, predstavljamo Manchester City, ali isto tako predstavljamo i Englesku u Ligi šampiona", rekao je Pellegrini za britanske medije.

Manchester City eventualnom pobjedom ili remijem s više od jednog postignutog gola u ogledu s Realom može izboriti svoje prvo finale Lige šampiona u istoriji kluba. Najznačajniji rezutlata na evropskoj sceni City je ostvario u sezoni 1969/70 kada je osvojio Kup pobjednika kupova.