Nogomet
0

Liga prvaka: Bayern slavio na Emiratesu, a Atletico na San Siru

Piše: N. J.
Trenutak kada je Neuer odbranio penal Ozilu (Foto: AFP)
Trenutak kada je Neuer odbranio penal Ozilu (Foto: AFP)
Gostujući timovi imali su više uspjeha u večerašnjim dvjema utakmicama osmine finala nogometne Lige prvaka. Bayern je na Emiratesu savladao ekipu Arsenala 2:0, dok je Atletico Madrid na San Siru pobijedio Milan 1:0.

Arsenal - Bayern 0:2

Topnici su propustili veliku priliku kada je u 8. minuti Manuel Neuer odbranio penal Mesutu Ozilu. Prethodno je Boateng oborio u svome 16-ercu Ozila i zaradio žuti karton.

Rezultat se nije promijenio ni u 40. minuti kada je Alaba šutirao penal za Bayern. Alaba je propustio priliku dovesti svoj tim u vodstvo nakon što je golman Arsenala Szczesny u kaznenom prostoru srušio Robbena i zaradio direktan crveni karton. Na golu ga je zamijenio Fabianski, kojem Alaba nije uspio postići pogodak iz penala. Na odmor se tako otišlo uz rezultat 0:0.

Bavarski tim je u 54. minuti došao u vodstvo 0:1 kada je Toni Kroos sa 20-ak metara pogodio mrežu Fabianskog.

Prednost Bayerna udvostručio je Muller u 88. minuti meča, pogodivši na asistenciju Lahma za konačnu pobjedu svog tima 0:2.

Milan - Atletico Madrid 0:1

Prvo poluvrijeme utakmice u Milanu ponudilo je dobru igru u kojoj je bolji protivnik bio Milan. Atletico je u dva navrata bio miljenik sreće kada ih je spašavao okvir gola, a kao i u Londonu i u Milanu je prvih 45 minuta završilo bez golova.

Ipak, u nastavku je do vodstva došao Atletico, nakon što je Diego Costa pogodio mrežu domaćeg tima za 0:1, što je bio i konačan rezultat meča.

Revanši su na rasporedu 11. marta.