Nogomet
7

Lewandowski prijavljen policiji jer je pio na terenu tokom proslave plasmana na Euro

Anadolija
Robert Lewandowski (Foto: EPA)
Robert Lewandowski (Foto: EPA)
Robert Lewandowski, fudbalski reprezentativac Poljske i napadač Bayern Minhena suočio se sa optužbom da je prekršio zakon Poljske. On je anonimno prijavljen policiji zbog toga što je na terenu pio šampanjac tokom proslave direktnog plasmana reprezentacije Poljske na Euro 2016 u Francuskoj.

Poljski mediji navode da se u prijavi kaže kako je Lewandowski viđen da konzumira šampanjac i sipa ga niz vrat na terenu Nacionalnog stadiona u Varšavi, što se smatra kao potencijalno kršenje Zakona o sigurnosti na masovnim događajima. Prema članu 8.1 tog zakona dozvoljava se prodaja i konzumiranje alkoholnih pića sa ne više od 3.5 procenata alkohola, dok se prema drugoj tački konzumacija može izvršiti samo na određenim mjestima.

"Ovakve stvari ne uzimamo za ozbiljno. Nadam se da će Fudbalski savez Poljske preuzeti na sebe da objasni situaciju. Ne bih volio kada bi se Robert morao zamarati takvim sitnicama”, rekao je Cezary Kucharski, agent napadača Poljske i Bayerna.

Iz poljske policije su saopštili kako će morati utvrditi da li je Lewndowski doista prekršio Zakon o sigurnosti na masovnim događajima ili ne, te da se svaka prijava mora uzeti ozbiljno, jer je posao policije da održava red.

Mnogi poljski reprezentativci se šale na račun Lewandovskog preko društvenih mreža, pa čak i Zbigniew Boniek, aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Poljske i nekadašnji as torinskog Juventusa.

Lewandowski još uvijek nije zvanično reagovao na prijavu protiv njega, samo je u petak na svom twitter profilu napisao "živjeli".