Nogomet
15

Lewandowski: Messi i Ronaldo su drugačiji, nije uredu praviti poređenja

Klix.ba
Robert Lewandowski (Foto: EPA)
Robert Lewandowski (Foto: EPA)
Napadač Bayerna iz Minhena Robert Lewandowski je u osam odigranih utakmica ove sezone u Bundesligi postigao 12 pogodaka. U posljednjih sedam utakmica u svim takmičenjima čak 15 puta se upisivao u listu strijelaca.

Zbog impresivne golgeterske forme, Lewandowskog mnogi porede s Ronaldom i Messijem, ali Poljak u razgovoru za Goal ističe da svi oni imaju različite uloge na terenu i da zbog toga poređenja nisu relevantna.

"Oni su drugačiji tipovi igrača i igraju na drugim pozicijama. Naravno da se i ja vraćam nazad kako bih imao svoj udio u građenju napada i ne čekam 90 minuta loptu. Želim učestvovati u igri", kazao je Poljak koji je sa 13 postignutih golova bio prvi strijelac kvalifikacija za Euro u Francuskoj.

Također, Lewandowski je govorio o tome koliko vrijedno trenira i da su rezultati plod mukotrpnog rada. "Znam da je tehnika najvažnija, ali i snaga je za mene veoma bitna. Kada sam imao 18-19 godina bio sam malen i mršav i znao sam da to nije dovoljno ako se želim takmičiti na međunarodnom nivou. Zbog toga sam radio više od drugih talenata", istakao je prvi strijelac Bundeslige.

Poljak je svjestan da je sezona duga i da će biti naporno odigrati veliki broj utakmica, zbog čega mora paziti na svoje tijelo. "Tokom sezone odigrate 60 utakmica i nakon toga slijedi Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Trebate mnogo snage. Puno malih stvari je potrebno da biste sačuvali najbolju formu".