Evropska liga
0

FOTO+VIDEO / Levski sa minimalnih 1:0 savladao Sarajevo

Klix.ba
Foto: Arhiv
U okviru drugog pretkola Evropske lige večeras je u Sofiji odigrana utakmica između bugarskog predstavnika Levskog i ekipe Fudbalskog kluba Sarajevo. Slavili su Bugari sa minimalnih 1:0.

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka i ozbiljnijih prilika. Već u drugoj minuti igrač domaćih Gadzheia zaradio je žuti karton. U 28. minuti “požutio” je i Huseinović. Pred kraj prvog poluvremena Bugari su zaigrali ofanzivnije, međutim, Adilović se odlično snašao odbranivši slobodan udarac Bugara u 35. minuti te pokušaj Angelova da Levski preuzme vodstvo dvije minute kasnije.

Sarajevo je u 39. minuti imalo sjajnu priliku kada je Husejnović šutirao, ali je golman Levskog odbranio njegov udarac.

U nastavku utakmice, tačnije u 48. minuti, Sarajevo je imalo najbolju priliku do tada da pređe u vodstvo. Husejnović je sjajnim dodavanjem uposlio Beloševića koji je šutirao u okvir gola, međutim golman Iliev je odbranio.

Drugo poluvrijeme donijelo je dosta ofanzivniju igru u kojoj je Sarajevo stvorilo dobre prilike. Međutim, 72. minuta je bila ključna za Levski koji je u drugom poluvremenu stvorio prvu pravu priluku i došao do vodstva preko Raykova.

Sarajevo je i u nastavku imalo dobru igru. Devet minuta nakon što su Bugari poveli tim sa Koševa je imao dobru priliku da izjednači, međutim, lopta je završila u korneru.

U posljednjoj minuti nadoknade Suljić je još jednom pokušao izjednačiti, ali lopta je završila iznad gola. Konačan rezultat Levski – Sarajevo 1:0.

Revanš susret igra se 26. jula na Koševu.

Levski - Sarajevo 1:0