Nogomet
6

Leverkusen osvojio bod u Moskvi, CSKA bez šansi za plasmanom u osminu finala

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U prvoj utakmici 5. kola grupne faze Lige prvaka u grupi E CSKA Moskva je podijelila bodove sa Bayerom iz Leverkusena (1:1).

Ovim remijem ruski tim je izgubio sve šanse za plasmanom u osminu finala Lige prvaka, a ukoliko Tottenham večeras u gostima savlada Monaco, CSKA će ostati i bez šansi za plasmanom u šesnaestinu finala Evropske lige.

Leverkusen će plasman u osminu finala obezbijediti ukoliko Tottenham izgubi od Monaca kojeg će njemački tim ugostiti u posljednjem kolu.

Gosti su odlično otvorili meč i tokom prvih 10 minuta opasno prijetili preko Jedvaja i Calhanoglua, a do vodstva su stigli u 16. minuti kada je Volland savladao Akinfeeva.

Samo tri minute kasnije do još jedne odlične prilike za Bayer stigao je Chicharito, ali je njegov udarac odbranio golman ruskog tima. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, a CSKA je ponajbolju šansu imala u 30. minuti kada je Džagoev šutirao preko gola.

Prvo pravo uzbuđenje u drugom dijelu priredio je Calhanoglu udarcem iz slobodnog udarca u 63. minuti, ali lopta odlazi pored gola.

Nakon toga, svjesna da mora ići na sve ili ništa, CSKA je krenula u veliku ofanzivu i imala je ogromnu šansu u 69. minuti kada se Golovin dobro snalazi u gužvi nakon kornera, ali je Leno skoro na gol-liniji zaustavio loptu.

Pritisak domaćeg tima isplatio se u 76. minuti kada Natcho pogađa iz penala za 1:1. Nada domaćem timu se vratila, ali je narednu veliku šansu imao Leverkusen u 80. minuti kada Volland pogađa stativu. Do kraja CSKA je pokušavala doći do gola koji bi ostavio nade za osminom finala, ali nije uspjela u tome.

Tabela: