Ključna utakmica u grupi H
3

Lescott: Rooney će Crnoj Gori naplatiti crveni karton iz Podgorice

Klix.ba
Joleon Lescott
Joleon Lescott
Wayne Rooney će učiniti sve da Crnoj Gori sutra naplati crveni karton koji je dobio u kvalifikacijama za Euro 2012.

U Podgorici je sutra na rasporedu novi susret Crne Gore i Engleske, ovog puta u okviru 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u grupi H. Rooneyjevi saigrači iz reprezentacije Joleon Lescott i Tom Cleverley uoči ključnog meča u ovoj grupi ističu da Rooney ima motiv više. "Rooney je sada zreliji nego prije dvije godine i mislim da taj crveni karton neće negativno utjecati na njega. Međutim, sigurno će mu biti motiv više da pruži maksimum, budući da se puno i očekuje od njega", rekao je Lescott, prenosi The Sun.

Cleverley je dodao kako je Rooney rođeni pobjednik te da je jednako bitan i za Manchester United i za englesku reprezentaciju.

Rooney je prije dvije godine dobio crveni karton u Podgorici jer je udario igrača Crne Gore Miodraga Džudovića. Taj je meč završen 2:2, a Englezi su u tim kvalifikacijama izborili direktan plasman na Euro, dok su Crnogorci morali u baraž, gdje ih je porazila Češka. Sada, u grupi H, Crna Gora je prva sa 13 bodova, dok su Englezi na drugom mjestu sa dva boda manje.