Nogomet
0

VIDEO / Leonardo: Nesta zaslužuje vijenac oko glave

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Trener nogometaša Milana, Brazilac Leonardo, nakon utakmice u kojoj je njegova ekipa s 2-1 slavila na gostovanju kod Chieva, posebno je zahvalio dvojici igrača.

U Leonardovim rečenicama neposredno nakon utakmice našla su se imena golmana Dide i braniča Alessandra Neste, strijelca oba pogotka u nedjeljnoj utakmici 9. kola talijanske Serije A.

Dida je pri rezultatu 1-1 sjajnom reakcijom odbranio udarac Pabla Granochea, izbrisavši na taj način neugodnu uspomenu od prije nekoliko dana kada je njegova greška umalo skupo stajala Milan u gostima kod Real Madrida u Ligi prvaka. “Rossoneri” su tada preokretom došli do pobjede, a isto im je uspjelo i u nedjelju.

  • Didina je obrana bila čudesna i objašnjava zašto smo ga toliko slavili nakon utakmice. On ima nevjerovatnu sposobnost da velike greške ostavlja iza sebe i ide dalje, postajući odlučujući faktor svoje ekipe. Njegova je greška u Madridu dijelom i moja krivica jer sam mu rekao da što prije ispucava loptu prema napadačima. Gledao je kome dodati loptu i ona mu se u tom trenutku odbila od koljena - stao je Leonardo u odbranu sunarodnjaka.

  • Što se tiče Neste, šta reći? Postao je mnogo više od običnog igrača, njegov je doprinos neopisiv. U ovu je sezonu krenuo ne znajući hoće li zbog povrede ikad više moći igrati. Zaslužuje vijenac oko glave - zaključio je Leonardo.