Odlučit će Disciplinska komisija
1

Leonardo brani Ibrahimovića: Lyon samo želi prikriti svoju nemoć

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Sportski direktor nogometaša PSG-a Leonardo žustro je odgovorio predsjedniku Lyona Jean-Michel Aulasu vezano uz incidentu situaciju koja se dogodila u nedjeljnom derbiju 18. kola Le Championnata (1-0 pobjeda PSG-a).

Podsjećamo, napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović je u jednom duelu oborio igrača Lyona Dejana Lovrena, a potom mu je pri doskoku okrznuo lice i raskrvario ga. Ostalo je visjeti u zraku je li prgavi Šveđanin mogao izbjeći gaženje, odnosno je li namjerno povrijedio hrvatskog reprezentativca.

Za Aulasa dileme nema.

"Napravio je to namjerno, siguran sam. Ne sviđaju mi se takvi potezi", istaknuo je Aulas za L'Equipe.

"Ko je Aulas da sudi? To je na Disciplinskoj komisiji da prosudi", komentirao je Leonardo.

"Sve što želi je odvući pažnju sa slabe izvedbe svoje ekipe. Lyon je bio u potpunosti pod kontrolom, posebno u drugom poluvremenu i to je realnost. Aulas kao da želi opravdanje za poraz. Ali znate što ovime pokazuje u mojim očima? Kompleks inferiornosti."

Kako bilo, Disciplinska komisija Francuske Lige odlučila je u slučaju Ibrahimovićevog gaženja otvoriti istragu, a L'Equipe je putem svoje web-stranice pokrenuo anketu da li Šveđanin treba biti kažnjen za svoj potez.

Tijesna većina (50%) od dosad prikupljenih glasova (16.324) smatra da se Ibrahimovića ne bi trebalo kazniti, dok njih 47% smatra suprotno.