Više od 85 golova u ovoj godini
529

VIDEO / Leo Messi konačno srušio Mullerov rekord

Piše: N. J.
Leo Messi na utakmici u Sevilli (Foto: AFP)
Leo Messi na utakmici u Sevilli (Foto: AFP)
Argentinac Lionel Messi večeras je konačno srušio rekord Gerda Mullera.

U utakmici 16. kola Primere između Betisa i Barcelone u Sevilli prva dva gola na utakmici, u 16. i 25 minuti, postigao je Leo Messi, koji je time došao do brojke od 86 postignutih golova u ovoj godini.

Na taj način Messi je srušio Mullerov rekord koji je u 1972. godini postigao 85 golova kao igrač minhenskog Bayerna i reprezentativac Njemačke. U dresu Bavaraca, Muller je te godine postigao 42 gola u 34 bundesligaške utakmice. Gerd je dodao deset golova u tadašnjem Evropskom kupu, jedan gol u Kupu pobjednika kupova, sedam golova u Kupu Njemačke, 12 u ligaškom kupu i 13 za reprezentaciju Njemačke.

U 2012. godini, Messi je sa ova večerašnja dva postigao 86 golova. Upisao je Argentinac 56 golova u Primeri, 13 u Ligi prvaka, tri u Kupu Kralja, dva u Superkupu Španije i 12 u dresu svoje reprezentacije.

Barcelona je večeras u Sevilli došla do nove pobjede 2:1 i 43. boda ove sezone u Primeri, što je dovoljno za prvo mjesto na tabeli. Na drugom mjestu je Atletico Madrid sa 37, a treći je Real Madrid sa 32 boda.