Nogomet
0

Leicester ponovo zauzeo tron, ali remi sa Aston Villom je kiks

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Leicester je u blagoj krizi rezultata. To je mnogo jasnije nakon remija sa posljednjeplasiranom Aston Villom (1:1) u 22. kolu Premiershipa iako su popularne Lisice promašile penal kod vodstva od 1:0.

U posljednjih pet utakmica Premiershipa Leicester je samo jednom slavio i to u gostima protiv Tottenhama u 21. kolu (1:0). Bitno je napomenuti da su poraz i remi u tih pet utakmica upisali u gostima protiv Liverpoola (1:0) i kući protiv Manchester Cityja (0:0), ali remiji protiv Bournemoutha (0:0) kod kuće i protiv Aston Ville (1:1) u gostima pokazuju "zamor materijala".

Leicester je poveo u 28. minuti meča protiv Ville preko Okazakija, a samo pet minuta kasnije imali su priliku da uveliko olakšaju utakmicu. Međutim, Mahrezov udarac iz penala odbranio je Bunn. Izjednačenje je stiglo u 75. minuti preko Gestedea za konačnih 1:1.

Tim Claudija Ranierija zauzeo je lidersku poziciju na kojoj će ostati samo u slučaju da Stoke savlada Arsenal u strušnjoj utakmici.

Rezultati 22. kola Premiershipa:

Tottenham - Sunderland 4:1 Bournemouth - Norwich 3:0 Chelsea - Everton 3:3 Manchester City - Crystal Palace 4:0

Newcastle - West Ham 2:1 Southampton - WBA 3:0 Aston Villa - Leicester 1:1 Liverpool - Mancehster United (sutra, 15:05 sati) Stoke - Arsenal (sutra, 17:15 sati) Swansea - Watford (ponedjeljak, 21 sati)

Tabela: