Nogomet
5

Leicester i Arsenal bez golova i bez pobjede u novoj sezoni

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Leicester City i Arsenal remizirali su (0:0) na King Power stadionu u okviru 2. kola Premiershipa.

Leicester sada kao branioc titule ima jedan bod nakon dva odigrana kola, a isti broj bodova ima i Arsenal, jer su oba tima upisala poraze u prvom kolu. Popularne Lisice izgubile su u gostima od Hull Cityja rezultatom 2:1 i tako postale prvi šampion koji je porazom krenuo u odbranu titule otkako Premiership novi ovo ime. Topnicima je poraz nanio Liverpool koji je slavio sa 4:3 na Emiratesu.

Meč nije pružio očeivani scenarij, odnosno otvorenu igru sa mnogo šansi i golova. Najbolje šanse u prvom dijelu za Arsenal imali su Oxlade-Chamberlain i Xhaka u 25. i 32. minuti, dok je na drugoj strani prijetio Vardy u 43. minuti.

Najbolje šanse u drugom dijelu imao je Mahrez koji je prvo u 56. minuti odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla preko gola. Drugu šansu Mahrez je imao u 92. minuti kada Cech brani njegov udarac. Odbijenu loptu dobio je rezervista Musa koji je jako loše reagovao i umjesto šuta odlučio se za pas i pogriješio je u predaji lopte. Bitno je istaknuti detalj iz 88. minute kada je Musu u kaznenom prostoru srušio Bellerin, ali sudija nije svirao penal. Na kraju je ostalo 0:0.