Bundesliga
0

Lehmann prihvatio novčanu kaznu Stuttgarta

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Veteran na golu njemačkog nogometnog Bundesligaša Stuttgarta Jens Lehmann (39) prihvatio je nakon početnog opiranja kaznu koju mu je odredila klupska uprava zbog javnog kritikovanja njihove politike.

"Razgovarao sam s Lehmannom i trenerom Christianom Grossom i sve smo riješili. Našli smo zajednički jezik i svi su problemi riješeni", rekao je sportski direktor Stuttgarta Horst Held.

Lehmann je kažnjen s 40.000 eura zbog kritikovanja smjene sada već bivšeg trenera Markusa Babbela i dovođenja spomenutog Christiana Grossa, a prvobitno je njegova reakcija na kaznu bila: "Kaznu ne prihvatam i nemam je namjeru platiti".

Lehmann trenutno odrađuje i drugu kaznu, suspenziju od tri utakmice zabrane nastupa koju mu je dodijelila Disciplinska komisija Njemačkog nogometnog saveza (DFB) zbog gaženja na nogu i odgurivanja igrača Mainza Aristidea Bancea u 16. kolu Bundeslige.

Sljedeća prvenstvena utakmica u kojoj će Lehmann imati pravo nastupa bit će ona 31. januara na Mercedes-Benz Areni protiv Borussije Dortmund.