Branio 22 godine
0

Lehmann odigrao posljednju utakmicu u karijeri

Totalsport
Jens Lehmann (Foto: AP)
Jens Lehmann (Foto: AP)
Bivši golman njemačke nogometne reprezentacije Jens Lehmann (40) okončao je svoju uspješnu 22-godišnju karijeru u posljednjem, 34. kolu bundesligaške sezone.

Stajao je Lehmann na golu Stuttgarta u gostujućem remiju kod Hoffenheima (1-1) po posljednji put u nekoj takmičarskoj utakmici, a poslije je emotivno komentirao:

"Teško mi je opisati šta sada osjećam. Bilo je puno emocija na travnjaku danas. Nedostajat će mi ovakve tijesne utakmice, adrenalin koji donose i sport kao takav, kao i treninzi".

Ukupno je Lehmann odigrao 394 bundesligaške utakmice u karijeri koju je započeo 1988. godine u Schalkeu. Pored Schalkea je u Njemačkoj branio boje Borussije Dortmund i Stuttgarta (posljednje dvije godine), a izvan svoje domovine boje Milana i Arsenala.

Za njemačku reprezentaciju svoj je prvi od ukupno 61 nastupa upisao 1998. godine, a posljednji u finalu Eura u Austriji i Švicarskoj 2008. (poraz od Španije 1-0).

Na klupskom je planu sa Schalkeom osvojio Kup UEFA-e još davne 1997. godine, a 2006. igrao je i izgubio finale Lige prvaka u dresu Arsenala protiv Barcelone.

Naslove u nacionalnim prvenstvima osvojio je s Milanom, Borussijom i Arsenalom. S reprezentacijom ima srebro sa SP-a u Japanu i Južnoj Koreji 2002., bronzu sa SP-a 2006. u Njemačkoj i srebro s Eura 2008. u Austriji i Švicarskoj.