Zijad Blekić, FK "Sarajevo"
0

"Legende kluba će dobiti propusnice, o Hoti odlučuje Mirza"

Piše: E. Isanović
Zijad Blekić (Foto: Sarajevo-x.com)
Zijad Blekić (Foto: Sarajevo-x.com)
Nova uprava FK "Sarajevo" u posljednje vrijeme uradila je mnogo posla. Nakon što su klub napustili Škoro, Maksumić, Muminović, Rizvanović i Belošević, krenulo se u potragu za novim licima. Tako su na najveći bh. stadion redom stizali Arsenijević, Šćepanović, Gutić, Todorović, Kojašević i Suljić. Oni će biti stanovnici bordo svlačionice u nastupajućoj sezoni.

Pored toga, finalizirani su poslovi u marketingu. Ipak, ono što najviše veseli pristalice bordo boje jeste činjenica da se popravio odnos prema navijačima.

Prvi čovjek kluba, Zijad Blekić, zadovoljan je urađenim do sada.

"Mislim da je u proteklom periodu završeno puno posla. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati na terenu. Ja sam optimista", kaže predsjednik tima sa Koševa.

Osvrnuo se na pisanje pojedinih medija koji su apostrofirali da bivšim asovima FK "Sarajevo" članovi uprave nisu obezbijedili besplatne ulaznice.

"Legende našega kluba dobit će propusnice na kojima će biti njihova slika i imat će priliku da sjednu gdje god žele. To nikada nije bilo sporno. Koševo je njihov dom, mnogo su uradili za bordo tim i zaslužuju poštovanje. Bit će mi drago da ih vidim na tribinama", rekao je Blekić.

Na pitanje da li će Almedin Hota ponovo obući bordo majicu, odgovara: "To će odlučiti Mirza Varešanović. Mi smo mu dali zeleno svijetlo. Ako bude smatrao da je potreban, podržat ćemo takvu odluku. U toku dana trebalo bi se znati više informacija."

"Šef stručnog štaba ima našu apsolutnu podršku i niko mu se neće miješati u posao“, zaključio je Blekić u razgovoru za Sarajevo-x.com.