Nogomet
327

Legendarni Roberto Carlos u hotelu sa Zmajevima, posebno se obradovao Spahiću

Klix.ba
Bivši brazilski nogometaš Roberto Carlos, koji tokom Svjetskog prvenstva radi kao komentator TV Globo, došao je u četvrtak kasno navečer u Cuiabu kako bi učestvovao u emisiji povodom utakmice drugog kola F grupe BiH - Nigerija koja se igra sutra.
Roberto Carlos i Emir Spahić (Foto: globo.com)
Roberto Carlos i Emir Spahić (Foto: globo.com)

Carlos je odsjeo u istom hotelu gdje su i naši Zmajevi koji su ga dočekali domaćinski i razgovarali s njim u predvorju. Iako je njegova karijera završila prije dvije godine, Roberto Carlos i dalje privlači pažnju. Veliki broj navijača sišao je iz svojih soba i počeo uzvikivati "Roberto, Roberto". Svi su željeli fotografisati s Brazilcem koji je s puno strpljenja i osmijehom na licu pozirao i dijelio autograme.

Brazilac se posebno obradovao susretu sa našim kapitenom Emirom Spahićem s kojim je igrao u ruskom Anzhiju. Carlos i Spaha razgovarali su s osmjehom 30-ak minuta.

"Vidio sam ga kako igra u španskoj ligi, a kada sam došao u Anzhi u Rusiji tada nam se pridružio. Bili smo zajedno svaki dan. Nisam ga vidio dugo vremena i nismo bili u kontaktu. Sad smo u istom hotelu. On je veliki igrač, kapiten tima, vođa i ima veliki kvalitet", rekao je Roberto Carlos za našeg Zmaja Spahića.