Nogomet
412

Legendarni golman Janjuš talentovane golmane vodi u Ameriku

Klix.ba
Legendarni golman Slobodan Janjuš Čobo, iako već više od dvije decenije živi u Americi, barem tri puta godišnje dolazi u rodno Sarajevo, a njegov novi dolazak očekuje se krajem sedmice. Čobo je poznat kao veliki humanista i čovjek koji pomaže brojnim sportistima i sportskim kolektivima u našoj zemlji, a sada želi nekoliko talentovanih golmana odvesti u Ameriku.

"Bosna je uvijek bila poznata po dobrim golmanima. Posljednjih godina intenzivno pratim rad naših trenera golmana, a posebno bih izdvojio Adnana Gušu i Adnana Pervana koji rade vrhunski posao i postavili su visoke standarde u svojoj školi golmana 'Jedan'. Posebno me oduševio talentovani Adin Kadrić. Taj dječak me je naprosto impresionirao. Vidio sam sebe u njemu. Mislim da je to drugi Čobo. Ima odlične reflekse i sigurno je da je pred njim velika karijera koju možda nastavi uskoro u Americi. Pored njega primjetio sam još nekoliko mladih golmana u Željezničaru i Sarajevu", kaže Slobodan Janjuš Čobo.

Svojim poznanstvima u sportu širom svijeta Janjuš je dosta pomogao i svom velikom prijatelju Miloradu Mićku Žižiću, crnogorskom bokseru koji gradi izuzetno uspješnu karijeru u Americi.

"Mićko je budući svjetski šampion. Uvjeren sam u to i to odgovorno tvrdim", kaže Čobo.