Nogomet
959

Legenda u suzama: Iker Casillas zaplakao na oproštaju od Real Madrida

Klix.ba
Tridesetčetverogodišnji španski reprezentativac Iker Casillas nije mogao sakriti suze na oproštajnoj konferenciji za medije povodom njegovog prelaska iz Real Madrida u Porto.

Nakon 25 veoma uspješnih godina u Real Madridu, svom matičnom klubu, Casillas će karijeru nastaviti u portugalskom Portu. Na konferenciji za medije na kojoj se oprostio od kluba i navijača Casillas je pokušavao zadržati suze, ali nije uspio. Sjajnog golmana su savladale emocije zbog napuštanja kluba u kojem je od 1990. godine i s kojim je osvojio 18 značajnih trofeja.

Casillas je na konferenciji zaplakao i zatražio od navijača da ga se sjećaju kao dobrog čovjeka, a ne kao golmana. Pred novinarima je pročitao svoj govor.

"Došao sam na ovaj veliki stadion da se pozdravima sa svima, posebno s navijačima. Nisam više igrač Reala, nego Porta. U ovaj klub sam prešao zbog nekoliko razloga. Prvi je zbog uzbuđenja koje je trener prenio na mene, a drugi zbog njihove predanosti, osvojili su me. Dat ću sve od sebe da ih ne razočaram i borit ću se kako bismo osvojili što više trofeja. Real me je naučio da budem sportista i čovjek, naučio sam mnogo od svojih trenera. Oni su bili ključni faktor u mom razvoju i mojoj karijeri. Hvala svima, mojim roditeljima i porodici. Hvala navijačima, gdje god odem, uzvikivat ću Hala Madrid", izjavio je između ostalog Casillas.

Španski mediji pišu da je Casillas otišao i zbog činjenice da Real dovodi golmana Manchester Uniteda Davida De Geu. S druge strane, redovni nastupi za Porto će pomoći Casillasu da održi formu i sačuva svoje mjesto u reprezentaciji Španije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.