Nogomet
0

Legenda Manchester Uniteda vodi bitku s rakom

Totalsport
Bryan Robson
Bryan Robson
Bivši kapiten Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Bryan Robson (54) vodi bitku s rakom grla, potvrdili su iz kluba s Old Trafforda.

Aktuelni selektor tajlandske nogometne reprezentacije podvrgnut je operaciji 3. marta u Bangkoku, a ljekari su optimistični vezano uz njegov potpuni oporavak, prenose engleski mediji.

U ovom trenutku Bryan se osjeća dobro i nastavit će obnašati svoju ulogu tajlandskog selektora i ambasadorsku dužnost u Manchester Unitedu. Bryan i njegova porodica zatražili su da mogu nastaviti s tretmanom bolesti u privatnosti i mole da se to poštuje, stoji između ostalog u saopćenju Manchester Uniteda.

Tokom igračke karijere Robson je branio boje tri kluba, West Bromwicha, Manchester Uniteda i Middlesbrougha. Najdublji trag ostavio je u Manchester Unitedu između 1981. i 1994. godine, u čijem dresu je između ostalog osvojio tri FA Cupa i dva naslova u Premierligi. Dres engleske reprezentacije odjenuo je 90 puta (od toga 65 puta kao kapiten) i zabio pritom 26 golova.