Nogomet
2

Leganes savladao Osasunu u posljednjoj utakmici 16. kola La Lige

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Posljednji susret 12. kola španske La Lige odigrali su Leganes i Osasuna, a domaći su pobijedili rezultatom 2:0.

Leganes je odlično otvorio utakmicu te je u 6. minuti poveo golom Ibaneza, koji je odbijenu loptu pospremio u mrežu Osasune. Mogao je Ibanez do novog gola samo minut kasnije, no, ovog puta je lopta nakon njegovog udarca završila iznad prečke.

Igrala se deveta minuta kada je gol Luciana za Leganes poništen zbog ofsajda.

Luciano se u novoj šansi za pogodak našao u 34. minuti, šutirao je, ali neprecizno. Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vodstvom domaćih.

Foto: EPA
Foto: EPA

Na otvaranju drugog poluvremena je Leganes bio blizu drugog gola, u šansi se našao Szymanowski, ali je odbrana izblokirala njegov udarac. Novu priliku za domaće propustio je Luciano u 55. minuti susreta, a minut kasnije je na drugoj strani pokušao Oier. Ipak, golman Leganesa Serantes je odbranio.

Nakon što gosti nisu iskoristili šansu, stigla je kazna. Ibanez je u 57. minuti postigao svoj drugi gol na večerašnjoj utakmici za 2:0 u korist Leganesa.

Igrala se 68. minuta kada je Gabriel primio loptu u šesnaestercu Osasune i šutirao, a golman Nauzet Perez dobro odbranio.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, ostalo je 2:0 za Leganes, koji se nalazi na 15. mjestu na tabeli sa 13 bodova, dok posljednjeplasirana Osasuna (19. na tabeli) ima samo sedam bodova.

Tabela: