Serie A
6

Lecce pregazio Romu sa 4-2, Pjanić nije ulazio u igru

Piše: J. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 31. kolu italijanske Serie A susreli su se Lecce i Roma. Domaći tim pobijedio je goste iz Rima rezultatom 4-2. Miralem Pjanić utakmicu je odgledao sa klupe.

U prvi dvadesetak minuta na stadionu Via del Mare u Lecceu nijedan tim nije imao neku izrazitu šansu za pogodak. U 22. minuti, Lecce je ipak poveo preko Luisa Muriela. Desetak minuta poslije, ponovo je domaći tim zaprijetio golu Romu. U šansi se našao David Di Michele, ali je bio neprecizan.

Bojan Krkić je bio taj koji je u prvom poluvremenu najviše prijetio golmanu Leccea Benassiju, međutim mladi Španac nije uspio poravnati rezultat. Minutu prije kraja, Lecce je već vodio sa 2-0. Strijelac je bio David di Michele. Ovo je bio rezultat sa kojim se otišlo na poluvrijeme.

Tamo gdje su stali na poluvremenu, igrači Leccea nastavili su u drugom dijelu utakmice. Već u 49. minuti imali su tri gola viška u odnosu na Rimljane. Strijelac je ponovo bio Luis Muriel. Roma kao da danas nije imala odbranu. U 55. dosuđen je pnela za domaći tim koji je u gol uspješno pretvorio David Di Michele.

U 88. minuti, Roma je smanjila rezultat na 4-1. Strijelac gola bio je Bojan Krkić. Dvije minuti kasnije, Lamela je pogodio za konačnih 4-2 na stadionu Via del Mare u Lecceu.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić utakmicu je odgledao sa klupe. Još jedan slab rezultat tima Luisa Enriquea.

31. kolo Serie A, rezultat:

Lecce - Roma 4-2 (Muriel 22, 49, Di Michele 44, 55, Bojan 88, Lamela 90)