Obećao im ludi provod
23

LeBron James nagrađuje nogometaše Liverpoola

Totalsport
Lebron James (Foto: Arhiv/AFP)
Lebron James (Foto: Arhiv/AFP)
Ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James odlučio je dati Liverpoolovim nogometašima poticaj u sezoni. Naime, obećao im je javno finansiranje puta i boravak u Las Vegasu u slučaju osvajanja nekog trofeja...

Daily Mail piše kako je NBA zvijezda Miami Heata obećanje dala kapitenu Liverpoola Stevenu Gerrardu tokom ljeta.

"Proveo sam neko vrijeme sa Stevenom Gerrardom i on je vrlo strastven oko svoje ekipe. Svi u sportu trebaju poticaje, pa ću dečkima u Liverpoolu ako osvoje nešto ove godine omogućiti životni provod u Las Vegasu", rekao je LeBron za The Sun.

Namjerava to James učiniti u saradnji sa svojim prijateljem, slavnim reperom Kanyeom Westom.

"Vjerujte mi, niko ne poznaje Vegas poput LeBrona i Kanyea. Odvest ćemo ih na mjesta za koja 99% ljudi u Las Vegasu niti ne zna da postoji", dodaje James, koji u stimulaciji Liverpoolovih igrača ima i poslovni interes.

Naime, James je s Liverpoolovim vlasnicima, firmom Fenway Sports Group, sklopio sporazum i kupio manjinski paket dionica slavnog kluba. Tako tokom sezone planira posjetu gradu Beatlesa zajedno sa svojim prijateljima muzičarima.

"Dolazim gledati utakmicu ubrzo zajedno s Kanyeom i Jay-Z-om. S poslovne strane, ako Liverpoolu ide dobro i meni ide dobro, pa mi je stoga u interesu ponuditi poticaj".