Nogomet
0

Leadbitter: mislio sam da me ganjaju navijači, a ne policija

Totalsport
Sunderlandov 23-godišnji vezni igrač Grant Leadbitter u utorak je na sudu u Gatesheadu objašnjavao zbog čega je jedne večeri jurio u svom crvenom BMW-u M6 brzinom od 180 kilometara na sat.

Leadbitter se te večeri upustio u svađu s navijačima Newcastlea, Sunderlandovog velikog regionalnog rivala još od 1898. godine kada su odigrali prvi Tyne-Wear derbi.

Vozeći se nakon toga po Tyne Bridgeu, mostu koji spaja Newcastle upon Tyne i Gateshead, Leadbitter je odjednom postao uvjeren da ga na putu prema njegovom domu prati vozilo puno ''nabrijanih'' navijača Newcastlea spremnih izazvati ga na tučnjavu, koje je ''ubrzavalo kako je on obrzavao, te usporavalo kako je on usporavao''. Stoga je odlučio pojuriti kako bi pobjegao ''navijačima''...

  • Srce mi je lupalo, bio sam uplašen i htio sam što prije stići kući - objasnio je sucu Leadbitter razloge svoje jurnjave.

Međutim, u tom vozilu nisu bili navijači Newcastlea već policijska dužnosnica koja je vožnju Sunderlandovog nogometaša opisala kao ''vrlo agresivnu''. Ipak, kada ga je uspjela zaustaviti, Leadbitter je ''prihvatio da je vozio vrlo opasno i jako se izvinio'.

Sudac Roger Elsey pokazao je određeno razumijevanje za Leadbitterovu paranoju. Ipak, istaknuo je da je Sunderlandov nogometaš mogao zamijetiti da je vozilo koje ga je pratilo prethodno pretekao.

Sudac je kaznio Leadbittera s 515 funti, te mu oduzeo vozačku dozvolu na dva tjedna. Ukoliko se u tom razdoblju Leadbitteru u njegovoj mašti opet ukažu navijači Newcastlea, ovoga puta morat će se u bijegu osloniti na vlastite noge...