Nogomet
0

Le Championnat: PSG teško do slavlja protiv "fenjeraša"

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Teže od očekivanja nogometaši PSG-a su slomili otpor posljednjeplariranog sastava francuskog prvenstva - Troyesa. Na kraju su ipak slavili s 1-0 i došli korak bliže naslovu, a domaće pogurnuli još korak bliže drugoj ligi.

Bez suspendiranog Zlatana Ibrahimovića Parižani su se pošteno namučili, a hrabri Troyes je unutar uvodne 21 minute uspio uputiti više udaraca u okvir gola PSG-a (3) nego Barcelona u svih 90 minuta tokom uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka (2).

Na žalost domaćih, dobra im igra na kraju nije donijela nikakav plijen, a trenutak odluke se dogodio u 65. minuti kada je ubacivanje Gregoryja van der Wiela s desne strane u pogodak pretvorio Blaise Matuidi. Francuski reprezentativac nije slavio gol budući da je od 2004. do 2007. kruh zarađivao upravo u Troyesu.

Zanimljivo, Parižani su tek u četvrtom pokušaju došli do prve ovosezonske pobjede u utakmici u kojoj nije igrao Ibrahimović.

Ekipa Carla Ancelottija je s odigranom utakmicom više pobjegla drugoplasiranom Marseilleu na velikih deset bodova prednosti. Troyes je, pak, zadnji, a sigurna zona mu je udaljena šest bodova.

Le Championnat, 32. kolo:

Troyes - PSG 0-1 (Matuidi 65)

Kasnije:

Ajaccio - Nancy Evian - Rennes Lorient - Bastia Bordeaux - Montpellier Brest - Reims

Redoslijed: 1. PSG 67, 2. Marseille 57 (-1), 3. St. Etienne 54, 4. Lyon 53 (-1), 5. Lille 52 (-1)...

PSG