Nogomet
0

Le Championnat: PSG precizan i efikasan za petu pobjedu u nizu

Totalsport
(Foto: Arhiv/AFP)
(Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši francuskog PSG-a slavili su u utakmici 7. kola Le Championnata na Parku prinčeva protiv Sochauxa s glatkih 2-0.

Ekipa Carla Ancelottija lako se obračunala s tek 15. sastavom dosadašnjeg dijela prvenstva, te slavila dvama pogocima Kevina Gameira.

Parižani su poveli nakon svega 11 minuta igre kada je Javier Pastore asistirao, a iz prvog udarca prema suparničkom golu Gameiro pogodio za 1-0. U 33. minuti utakmice Gameiro se odvažio na drugi udarac prema Sochauxovom golu, a isto je također završio iza leđa golmana Pouplina. Na kraju prvih 45 minuta Gameiro je u košarkaškom stilu imao stopostotnu realizaciju od dva pogotka iz isto toliko pokušaja, te 11 točnih dodavanja.

U drugom je poluvremenu došlo do "zasićenja", barem u redovima domaćina, koji su možda već mislima u Portugalu gdje u srijedu igraju utakmicu 2. kola skupine A Lige prvaka protiv Porta.

U nastavku večeri igra se još pet utakmica Le Championnata, a trenutno vodeća ekipa prvenstva Marseille svoj susret igra u nedjelju protiv Valenciennesa.

 Le Championnat, 7. kolo:

PSG - Sochaux 2-0 (Gameiro 11, 33) Ajaccio - Brest (kasnije)

Nancy - Montpellier Troyes - Toulouse Evian - Lorient Nice - Bastia

Redoslijed: 1. Marseille 18 (-1), 2. PSG 15, 3. Lyon 14 (-1), 4. Lorient 12 (-1)...