Nogomet
0

Le Championnat: PSG iznenađujućim porazom proslavio naslov

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši PSG-a porazom su proslavili naslov francuskog prvaka. U 36. kolu poraženi su na Parku prinčeva od Rennesa s 2-1.

Prvi je to ovosezonski domaći poraz za PSG, kao i tek treći ukupno, a zasigurno se ekipa Laurenta Blanca malo opustila budući su i uoči same utakmice saznali da su i matematički osigurali odbranu naslova, njihovog četvrtog ukupno u historiji, nakon Monacovog 1-1 remija protiv Guingampa.

Pariski sastav je dominirao protiv Rennesa, ali izuzev gola Ezequiela Lavezzija za vodstvo 1-0 iz treće minute više nisu uspjeli pronaći put do mreže. Nije to uspio niti povratnik u sastav Zlatan Ibrahimović koji je u 57. minuti zamijenio Lavezzija i odigrao svoju prvu utakmicu od prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Chelseaja kada je povrijedio bedreni mišić.

Golove za Rennes postigli su Foued Kadir i Paul-Georges N'tep de Madiba iz slobodnog udarca u razmaku od samo četiri minute prvog dijela, a s osvojena tri boda Rennes je osigurao i matematički opstanak u ligi. Bio je ovo prvi domaći poraz PSG-a od 17. novembra 2012.,a zanimljivo, tada ih je s istim rezultatom savladao upravo Rennes.

Priliku za popravljanje "umjetničkog dojma" pred domaćim navijačima PSG će imati u posljednjem kolu 17. ovog mjeseca protiv Montpelliera, a prije toga će na noge Lilleu.

Le Championnat, 36. kolo:

PSG - Rennes 1-2 (Lavezzi 3 / Kadir 23, N'tep de Madiba 27)

Monaco - Guingamp 1-1 (Berbatov 77 / Atik 85)

PSG