Nogomet
1

Le Championnat: PSG i Lille podijelili bodove

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Derbi susret 19. kola francuskog Le Championnata, između nogometaša PSG-a i Lillea, okončan je podjelom bodova 2-2.

Prvih pola sata utakmice nije ponudilo previše iznenađenja, a onda je djelić svog raskošnog talenta s gledateljima na Parku prinčeva podijelio Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je izveo slobodan udarac s nekih 20-ak metara i, uz mali dodir živog zida, sjajno pogodio u rašlje golmanove strane. Vincent Enyeama je samo pogledom ispratio majstoriju švedskog reprezentativca.

Vodstvo domaćina trajalo je svega osam minuta, jer je Antonio Mavuba poravnao minutu prije predaha, gromovitim udarcem u lijevu stranu gola Salvatorea Sirigua. Prizemnu je ubačenu loptu prethodno uputio Salomon Kalou, a ista je, uz dodir domaćeg igrača, došla na nekih 11 metara do Mavube, koji ju je neumoljivo zakucao za 1-1.

"Hladan tuš" domaćin nogometašima priredo je Kalou u 53. minuti, kada je realizirao jedanaesterac i doveo Lille u vodstvo. PSG je od tog trenutka pritisnuo, a pritisak se isplatio u 72. minuti susreta, kada je loptu u vlastitu mrežu sproveo Marko Baša. Crnogorski reprezentativac je bio u skoku s Thiagom Silvom, ali ga je lopta u padu pogodila u nogu i završila u golu.

Podjeli bodova najviše će se veseliti Monaco, koji je još u petak poražen od Valenciennesa. Klub iz Kneževine je ostao drugi, odnosno Lille ga pobjedom nije pretekao, te istovremeno PSG nije pobjegao na pet bodova prednosti. Sada je razlika između prvog i drugog sastava Le Championnata svega tri boda. Lille ima bod, odnosno četiri manje.

Spomenimo i da je u ranije odigranoj utakmici Lyon propustio upisati tri boda na gostovanju kod Lorienta, iako je do 60. minuti vodio 2-0 pogocima Clementa Greniera i Bafetimbija Gomisa. Vincent Aboubakar je naprije u spomenutoj minuti smanjio, a bod domaćinu je u drugoj minuti sudačkog dodatka donio Alain Traore. 

Zanimljivo, sve su tri nedjelje utakmice Le Championnata završile rezultatom 2-2.

Le Championnat, 19. kolo:

Marseille - Bordeaux 2-2 (Romao 73, Gignac 74 / Jussie 34, Maurice-Belay 66) Lorient - Lyon 2-2 (Aboubakar 60, Traore 90+2 / Grenier 21, Gomis 49) PSG - Lille 2-2 (Ibrahimović  36, Baša 72-ag / Mavuba 44, Kalou 53-11m)