Nogomet
0

Le Championnat: Montpellier ne posustaje

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Vodeća ekipa francuske nogometne lige, Montpellier, u 16. kolu upisala je novu uvjerljivu pobjedu. Savladali su Lorient 4-0 i učvrstili se na vrhu tabele.

Najefikasnija ekipa lige nastavlja oduševljavati svoje navijače, ali i sve neutralne promatrače Le Championnata. U 16. kolu su sa svog La Mosson stadiona ispratili Lorient s četiri pogotka u mreži čime su došli do brojke od 36 postignutih golova odnosno devet više od Lillea i Rennesa koji imaju druge najbolje napade u ligi. Strijelci za 11. pobjedu Montpelliera bili su Dernis u prvom, te Giroud, Utaka i Cabella u drugom poluvremenu. Olivier Giroud s 12 je pogodaka uvjerljivo najbolji strijelac Le Championnata.

Drugom uzastopnom pobjedom, nakon tri remija, aktualni prvak Lille se probio na drugo mjesto, a tri boda su igrači Rudija Garcije donijeli iz Ajaccioa gdje su slavili s 3-2. Pobjeda Lillea je potpuno zaslužena budući su potpuno dominirali uputivši 15 udaraca na vrata domaćina. Ipak, pobjednički zgoditak za 3-2 postignut je iz kaznenog udarca u 79. minuti preko Hazarda.

Zanimljivo je bilo u Brestu gdje su istoimeni domaćin i St. Etienne odigrali 2-2, a dvostruki strijelci za svoje momčadi bili su Roux kod domaćina i Aubameyang za goste. No, gosti imaju više razloga za nezadovoljstvo krajnjim rezultatom jer su bili puno bliže punom plijenu. Imali su loptu u svojim nogama 65 posto vremena, no nije bilo preciznosti u završnici.

Uz Montpellier, jedini potpuno uspješan domaćin u utakmicama odigranim u subotnje popodne bio je Evian koji je veliku dominaciju nad Valenciennesom okrunio dvama pogocima unutar sedam minuta prvog poluvremena. Sorlin u 26. i Barbosa u 33. bili su strijelci, a gosti su do kraja smanjili u 85. minuti kada je Danic uspješno realizirao najstrožu kaznu. Svakako treba istaknuti i da je nadmoć Eviana dobrim dijelom i posljedica isključenja gostujućeg igrača Isimat-Mirina već u 15. minuti susreta.

Sochaux, klub našeg trenera Mehmeda Baždarevića, je iako s igračem manje u zadnjih dvadeset minuta uspio uzeti bod na gostovanju kod Dijona.   Le Championnat, 16. kolo:

Montpellier – Lorinet 4-0 (Dernis 27, Giroud 47, Utaka 62, Cabella 86) Ajaccio – Lille 2-3 (Chedjou 2-ag, Ilan 37 / Obraniak 12, Basa 16, Hazard 79-11m) Brest – St. Etienne 2-2 (Roux 22, 27 / Aubameyang 24, 86) Dijon – Sochaux 0-0 Evian – Valenciennes 2-1 (Sorlin 26, Barbosa 33 / Danic 85-11m)