Nogomet
0

Le Championnat: Marseille slavio kod prvaka

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ni nakon tri kola francuske nogometne prve lige aktualni prvak Montpellier nema pobjedu na svom kontu. Ovoga puta bolji je s minimalnih 1-0, na stadionu De la Mosson, bio Marseille.

Ekipa trenera Elie Baupa sasvim je zasluženo slavila kod prvaka Francuske pogotkom Andree Gignaca u 77. minuti utakmice. Marseille je, osim u posjedu lopte, bio daleko bolja ekipa na terenu, te ono najbitnije – konkretnija.

Dvostruko više udaraca prema suparničkim vratima uputili su gostujući nogometaši, od kojih je pet išlo u okvir vrata, a jedan je i pronašao mrežu. Montpellier je bio poprilično neprecizan te je okvir gola pogodio svega jednom i to bez učinka.

Ovom pobjedom Marseille je samostalno zasjeo na vrh Le Championatta s maksimalnih devet bodova i bez primljenog pogotka (4-0). Njemu se večeras može priključiti i Bordeaux ukoliko pobijedi pariški PSG u gostima.

U drugoj popodnevnoj utakmici St. Etienne je s 4-0 na svom travnjaku isprašio Brest. Po dva gola u svakom poluvremenu zabijali su domaći nogometaši od kojih je dva postigao Pierre-Emerick Aubameyang, a po jednom su mrežu tresli Romain Hamouma i Joshua Guilavogui.

Le Championatt, 3. kolo:

St. Etienne - Brest 4-0 (Aubameyang 13, 63, Hamouma 30, Guilavogui 61) Montpellier - Marseille 0-1 (Gignac 77)

PSG - Bordeaux (kasnije)

 

Redoslijed: 1. Marseille 9, 2. Lyon 7, 3. Valenciennes 7, 4. Toulouse 7....