Evropa liga
0

FOTO / Lazio pretrpio težak poraz od Atletica, United slavio protiv Ajaxa

Sarajevo-x.com
Slavlje igrača Atletica (Foto: AFP)
Slavlje igrača Atletica (Foto: AFP)
Utakmicama šesnaestine finala večeras je nastavljeno takmičenje u Evropskoj ligi. Lazio, našeg Senada Lulića, ugostio je na svom stadionu Olimpico Atletico Madrid, koji je talijanskom klubu donio težak poraz. Bilo je 3:1. U Amsterdamu je Manchester United slavio protiv Ajaxa rezultatom 2:0.

Nogometaši Lazija na samom startu su stvorili nekoliko dobrih prilika i poveli u 19. minuti pogotkom Miroslava Klosea. No, radost Rimljana nije dugo trajala. Samo šest minuta kasnije Adrina poravnava rezultat.

Igrači Atletica nastavljaju s dobrom igrom i na pauzu odlaze s golom prednosti. Drugi pogodak postigao je Falcao u 37. minuti.

Prvih 20 minuta drugog poluvremena u poptunosti su pripali domaćinima. Lazio je vršio pritisak na gol protivnika, ali su sve pokušaji završili izvan okvira gola.

U 63. minuti gosti iz Madrida povećavaju vodstvo na 3:1 zahvaljujući drugom pogotku Falcaoa. Do kraja susreta obje ekipe su imale još nekoliko poluprilika, ali je susret završen rezultatom 3:1.

Bh. reprezentativac Senad Lulić u ovom susretu nije dobio priliku da zaigra.

S utakmice Ajax-Manchester United (Foto: AFP)
S utakmice Ajax-Manchester United (Foto: AFP)
Na gostovanju kod Ajaxa u Amsterdamu Manchester United je slavio rezultatom 2:0. Golove za gostujuću ekipu postigli su Ashley Young i Javier Hernandez.

S početkom u 18 sati odigrana je utakmica između Lokomotiva iz Moskve i Athletic Bilbao. Slavila je ekipa našeg Senijada Ibričića rezultatom 2:1.

Evropa liga, rezultati:

Lazio - Atletico Madrid 3:1 Ajax - Manchester United 0:2 Salzburg - Metalist Harkiv 0:4 AZ Alkmaar - Anderlecht 1:0 Viktoria Plzen - Schalke 04 1:1 Legia Warsaw - Sporting Lisabon 2:2

Lokomotiv Moskva - Athletic Bilbao 2:1.