Nogomet
3

Lazio odbio ponudu za Andersona "tešku" 50 miliona eura

Klix.ba
Felipe Anderson (Foto: EPA)
Felipe Anderson (Foto: EPA)
Sportski direktor Lazija Igli Tare je otkrio da je odbio ponudu za Felipea Andersona vrijedu čak 50 miliona eura. Kao razlog je naveo odluku da nastavi raditi na klupskom projektu i ostvarivanju ciljeva.

Brazilski krilni nogometaš je povezivan s nekoliko velikih klubova među kojima je i Manchester United. Crveni vragovi su ga željeli dovesti proteklog ljeta nakon što je imao sjajnu sezonu u Laziju koji je završio na trećem mjestu.

"Ostalo je još mnogo utakmica u ovoj sezoni. Imamo važan cilj, a to je Evropska liga. Rano je govoriti o bilo čemu. Siguran sam u naš projekt, prioritet nam je ekipa i osvajanje trećeg mjesta. Razmišljamo o uvođenju mladih igrača kako bismo im omogućili da se razvijaju. Gledao sam transfere u drugim klubovima, bilo je promjena u Juventusu, Romi, Interu i Napoliju. Mogu razumjeti one koji prodaju, a potom ponovo investiraju kako bi poboljšali klub. Možda sam pogriješio što nikog nisam prodao, ali sam 50 miliona eura za Andersona odbio jer želim konstantnost u ekipi, odnosno u našem projektu. Top 3 je realna mogućnost za nas", izjavio je Tare.

Lazio se nalazi na 7. mjestu Serije A sa 36 bodova.