La Repubblica
0

Lazio nudi Lampardu trogodišnji ugovor

Totalsport
Frank Lampard
Frank Lampard
Frank Lampard dokazao je u zadnje vrijeme da još uvijek može puno dati Chelseaju, koji mu svejedno ne nudi novi ugovor. No, 34-godišnji veznjak ne treba brinuti za budućnost, jer mu ponuda neće manjkati…

Lampard je ove sezone odigrao 11 utakmica u Premiershipu za Chelsea i postigao šest pogodaka. Tri od njih dao je u prošla tri kola, a dvama golovima na gostovanju kod Evertona u nedjelju donio je svom klubu pobjedu na Goodison Parku 2-1. Stigao je time do brojke od 192 gola za klub iz zapadnog Londona, kojem je pristupio 2001. godine iz West Hama u transferu vrijednom 11 miliona funti.

Sve izglednijim se čini kako Lampard broji zadnje dane u Chelseaju. Ugovor mu istječe na kraju ove sezone, a klub mu nije ponudio novi. Ukoliko želi na njemu zaraditi, Chelsea ga mora prodati u januaru.

"Zadnjih sedmica nismo vodili nikakve razgovore o novom ugovoru. Nemam vam ništa novo reći po tom pitanju. Uživam u treninzima i utakmicama i sretan sam što sam dio ove ekipe. Drago mi je da i dalje mogu davati svoj doprinos", rekao je Lampard.

Menadžer Rafa Benitez, koji je dobio ugovor od kluba do kraja ove sezone, nije rekao ništa značajno ili novo kada je u pitanju Lampard.

"Moj posao je samo njega održati spremnim, kao i ostale igrače. On je dobar igrač, potpuno usredotočen i radi naporno na treninzima. Ne mogu vam reći puno više od toga".

Talijanska La Repubblica piše kako je Lazio voljan ponuditi Lampardu trogodišnji ugovor, odnosno mogućnost da karijeru okonča u Seriji A. Lazio se finansijski ne može nositi s potencijalnim ponudama za Lamparda iz SAD-a ili Kine, ali je spreman ponuditi mu ugovor vrijedan dva i po miliona eura po sezoni.