Nogomet
0

Lazio europske utakmice neće igrati u Rimu?

Totalsport
Nogometaši Lazija svoje europske utakmice u sljedećoj sezoni vjerojatno neće moći igrati na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Popularni Olimpico je, naime, u vlasništvu Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) s kojim je Lazio trebao potpisati novi ugovor o najmu najkasnije do ponedjeljka kako bi na vrijeme mogao dobiti licencu Europske nogometne federacije (UEFA). To se, međutim, nije dogodilo, a predsjednik Lazija Claudio Lotito je kao dom za europske utakmice prijavio stadion Renzo Barbera u Palermu. Na taj je način osigurao licencu UEFA-e za nastup u europskim kupovima i kupio vrijeme tokom kojeg će pokušati postići dogovor s CONI-jem i onda eventualno naknadno prijaviti promjenu stadiona za domaće utakmice.

U međuvremenu je predsjednik CONI-a Gianni Petrucci izdao saopćenje u kojem je izrazio razočaranje ponašanjem čelnika Lazija.

“Što više vremena prolazi, sve više shvaćam da je s nekim ljudima nemoguće postići dogovor”, stoji, između ostaloga, u saopćenju.

Lazio je, podsjetimo, tri kola prije kraja takmičenja u Seriji A na šestom mjestu, ali ima potpuno jednaki broj bodova poput trećeplasiranog Napolija, tako da je u igri i za Ligu prvaka i za Europa ligu.