Talijanski nogometni kup
0

Laziju trofej nakon lutrije penala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Lazija pobjednici su talijanskog Kupa. U finalnoj utakmici na rimskom Olimpicu Lazio je pobijedio Sampdoriju s ukupnih 7-6 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nakon 90 i 120 minuta rezultat je bio 1-1. Lazio je poveo već u 4. minuti pogotkom argentinskog 22-godišnjeg napadača Maura Zaratea. No, u 31. minuti je Giampaolo Pazzini izjednačio na 1-1. Do kraja utakmice nije bilo pogodaka, iako je bilo prilika s obje strane, pa se pristupilo izvođenju penala.

Odluka je pala tek u sedmoj seriji, kada je golman Lazija Muslera zaustavio udarac Campagnara koji je tukao po sredini gola, a onda je Dabo preciznim udarcem u desni ugao Sampdorijinog golmana Castellazija donio veliku radost navijačima Lazija kojih je, dakako, bilo više nego simpatizera Sampdorije.

Cassano je već u prvoj seriji penala bio neuspješan za Sampdoriju (Muslera obranio), a Rocchi u drugoj za Lazio (pogodio je vratnicu). U rimskoj momčadi su uspješni izvođači jedanaesteraca bili Ledesma, Rozenhal, Kolarov, Zarate, Lichtsteiner i Dabo, a u sastavu iz Đenove Palombo, Pazzini, Gastaldello, Accardi i Delvecchio.

Lazio je osvojio svoj peti naslov pobjednika Coppa Italije.

Talijanski nogometni kup, finale:

Lazio - Sampdorija 7-6, 1-1, 1-1 (Zarate 4, Pazzini 31)