Unuka bivšeg igrača Rome
9

Lazijev Zauri spasio iz bunara sedmogodišnju djevojčicu

Totalsport
Luciano Zauri, 34-godišnji desni bek Lazija, u italijanskim medijima je etiketiran kao super-heroj, nakon što je iz bunara u jednom rimskom restoranu izvukao i spasio sedmogodišnju djevojčicu.

Zauri se u nedjelju uputio u jedan restoran u Rimu zajedno s velikim društvom prijatelja i porodicom na proslavu 35. rođendana. Iznenada se umjesto slavljenika našao u ulozi spasioca!

Sedmogodišnja djevojčica Giulia krenula je pogledati se u ogledalo u kupaonici restorana. Iznenada je pala kroz drveni pod u podrumu restorana koji je slabo pokrivao bunar, u četiri metra duboku jamu.

Nakon što su čuli njezine krikove, gosti iz restorana požurili su na mjesto događaja. Zauri je hrabro skočio kroz rupu u ledenu vodu, te je uplašenu djevojčicu, koja ne zna plivati, izvukao uz pomoć konopca!

Ispostavilo se da je u pitanju velika koincidencija, jer je mala Giulia unuka nekadašnjeg legendarnog poljskog nogometaša, bivšeg igrača Juventusa i Rome Zbigniewa Bonieka, danas predsjednika Poljskog nogometnog saveza, te kćerka bivšeg italijanskog tenisera Vincenza Santopadrea, supruga Boniekove kćerke Karoline.

Ljekarska služba brzo je stigla na lice mjesta, te je prebacila sedmogodišnju djevojčicu u najbližu bolnicu na tretman zbog šoka i hladnoće. Izuzev toga, prošla je bez povreda.

"Srećom, sve je prošlo dobro. Čuo sam kako je Zauri bio hrabar. Nakon što sam razgovarao s porodicom i uvjerio se da je moja unuka dobro, odmah sam ga nazvao i zahvalio mu se što je spasio život mojoj unuci! Rekao sam mu da ću mu biti vječito zahvalan na tome", poručio je Boniek.