Bivši čelni čovjek Barcelone
2

Laporta: Jorge Mendes ponudio nam je Cristiana Ronalda

Klix.ba
Joan Laporta
Joan Laporta
Bivši predsjednik Barcelone Joan Laporta izjavio je za španske medije kako je agent Jorge Mendes ponudio katalonskom klubu usluge Cristiana Ronalda, što je bivši čelni čovjek katalonskog tima odbio.

U razgovoru za radio Onda Cero, Laporta je dodao i to kako je Mendes Cristiana Ronalda ponudio po mnogo nižoj cijeni od one za koju je Portugalac prešao u Manchester United.

"Ali, u tom trenutku nismo imali dovoljno novca nakon što smo kupili Ronaldinha, Marqueza i Quaresmu", dodao je Laporta.

Bivši predsjednik Barcelone također je govorio i o ponudi Milana, odnosno Silvija Berlusconija da Kaku zamijeni za Ronaldinha.

"U tom trenutku to je bila nemoguća opcija, jer je Ronnie bio naša radost i naš smijeh", pojasnio je Laporta. Današnji političar u katalonskom parlamentu govorio je i o odlasku Pepa Guardiole.

"Da sam ja bio predsjednik, učinio bih sve da on ostane na klupi Barcelone. Bilo je mnogo pritisaka i napada na njega i predsjednik je taj koji je trebao stati u njegovu odbranu", dodao je Laporta.