Nogomet
1

Laporta: Barcelona je pogriješila s Vilanovom

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Tito Vilanova (Foto: AFP)
Bivši predsjednik Barcelone Joan Laporta izrazio je uvjerenje da je katalonski klub pogriješio prošlo ljeto kada je za trenera prve ekipe imenovao Tita Vilanovu.

Nakon što je trofejni trener Pep Guardiola na kraju prošle sezone objavio da odlazi, vodstvo kluba je na klupu postavilo njegova dotadašnjeg pomoćnika Vilanovu. No, Laporta smatra da 44-godišnji stručnjak nije bio spreman za takvu ulogu.

"Imenovali su Tita jer su bili nervozni nakon što je Guardiola odlučio otići. No, za Vilanovu je bilo prerano. Tito je dobar trener s velikim znanjem i bio je dobar učenik kod Pepa. No, trebalo mu je razdoblje prilagodbe kako bi mogao raditi ovaj posao koji sada radi", poručio je Laporta za DPA.

Dodao je i kako je Barcelona morala pronaći zamjenu za Vilanovu nakon što je trener obolio od tumora parotidne žlijezde.

"Takvu je odluku teško donijeti, ali to je bilo potrebno. Trebao je doći novi trener barem do kraja sezone, što bi Vilanovi pružilo priliku da se oporavi od bolesti bez stresa", zaključio je Laporta.