Nogomet
0

Lampard u pregovorima s Guizhou Renheom

Totalsport
Frank Lampard (Foto: Arhiv/AFP)
Frank Lampard (Foto: Arhiv/AFP)
Engleski vezni nogometaš Chelseaja Frank Lampard (34) uskoro bi mogao krenuti stopama svojih bivših saigrača Didiera Drogbe i Nicolasa Anelke i preseliti se u Kinu.

Medijska nagađanja da će Lampard prijeći u Kinu traju još od marta, ali intenzivirala su se nakon što je predsjednik Renhea Dai Yongge u domaćoj štampi u subotu rekao kako je engleski veteran potpisao.

Chelseajev menadžer Roberto Di Matteo odbacio je takve informacije nakon nedjeljnog premierligaškog remija protiv Liverpoola (1-1), ali iz kineskog kluba su potom službeno potvrdili kako su pregovori u toku.

"Da, u kontaktu smo sa Lampardom, ali zasad još ništa nije dogovoreno", rekao je Yang Xiaoyu, potpredsjednik Upravnog odbora kluba.

U slučaju da pregovori budu uspješni Lampard bi stigao u Renhe u januaru, te bi imao vremena smjestiti se i prilagoditi prije početka nove sezone kineskog prvenstva u martu.

Guizhou Renhe je klub iz Guiyanga na jugozapadu Kine koji će sljedeće sezone igrati Azijsku Ligu prvaka jer je u kineskom prvenstvu prošlu sezonu završio četvrti.

Kina je postala atraktivna destinacija za slavne nogometaše potkraj njihovih karijera pa tako Drogba i Anelka igraju za Shanghai Shenhuu uz zaradu od otprilike 240.000 eura sedmično. Primanja Lamparda, koji je trenutno izvan pogona zbog povrede lista, bila bi navodno i veća.