Nogomet
0

Lampard spreman za San Siro, Eto'o očekuje uspjeh

Totalsport
Frank Lampard (Foto: Reuters)
Frank Lampard (Foto: Reuters)
Treneru nogometaša Chelseaja Carlu Ancelottiju na raspolaganje se stavio Frank Lampard, koji je zbog viroze propustio prvenstvenu utakmicu s Wolverhamptonom prošlog vikenda.

Veznjak engleske reprezentacije krenuo je na put za Milano s 15 saigrača. Na San Siru londonsku ekipu u srijedu očekuje prva utakmica osmine finala Lige prvaka protiv talijanskog prvaka Intera, koji vodi bivši trener Engleza Jose Mourinho.

Na put je trener Carlo Ancelotti također poveo Brazilce Alexa i Bellettija, a s najozbiljnijim problemom suočit će se na lijevoj strani odbrane, s obzirom da su mu izvan pogona i Ashley Cole (slomljeni gležanj) i Jurij Žirkov (povreda lista).

Ancelottiju za sastav konkurišu: Čech, Turnbull, Hilario, Ivanović, Carvalho, Terry, Alex, Bruma, Belletti, Mikel, Ballack, Lampard, J. Cole, Malouda, Kakuta, Kalou, Sturridge, Anelka, Borini i Drogba.

S druge strane, kamerunski napadač Intera Samuel Eto'o smatra da Inter može pobijediti Chelsea taktikom kojom je to lani učinila Barcelona u polufinalu takmičenja, uprkos činjenici da je za pobjedu Katalonaca najzaslužniji tada bio norveški sudija Tom Hening Ovrebo.

"Moja su iskustva protiv engleskih ekipa prošle godine bila vrlo pozitivna. Nadam se da ću ponovno iskusiti isto takvo, uspješno", rekao je 28-godišnji napadač dodavši:

"Trener Mourinha ukazao nam je na svaku pojedinost koju zna o Chelseajevoj ekipi. Očekujem taktičku i ravnopravnu utakmicu. Moramo zadržati mirnoću jer bi nam nervoza mogla samo naškoditi."