NBA doigravanje
0

Lakersi na korak do velikog finala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Los Angeles Lakersa su pobijedili Denver Nuggetse 103-94 u petoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije i tako poveli ukupno u seriji s 3-2.

Zanimljivo je da su momčadi bile poravnate na kraju prve, druge i treće četvrtine, što je tek četvrti takav slučaj u povijesti NBA doigravanja. Stoga je odlučivala posljednja četvrtina koju su Lakersi otvorili serijom 11-0, a stečenu su prednost uspjeli očuvati do kraja.

Na taj su način Lakersi poboljšali svoj omjer u petim utakmicama doigravanja na domaćem parketu pri rezultatu 2-2 u seriji na impresivnih 20-0. Štoviše, nakon pobjede u ovoj utakmici statistika debelo prevaže na stranu Lakersa što se tiče ukupne pobjede u seriji.

Naime, Lakersi nisu poraženi u doigravanju u seriji od sedam mogućih utakmica nakon pobjede u petoj utakmici pri rezultatu 2-2 nakon velikog finala protiv Bostona 1969. godine. S druge strane Nuggetsi u svojoj histori nikada nisu pobijedili u jednoj seriji doigravanja koja se igra na četiri pobjede nakon poraza u prvoj utakmici.

Kod Lakersa je najefikasniji bio Kobe Bryant s 22 koša, 5 skokova i 8 asistencija, Lamar Odom ubacio je 19 koševa uz 14 skokova, a Pau Gasol dodao je 14 koševa i 10 skokova. Zanimljivo je kako je Bryant u ovoj utakmici uputio tek 13 šuteva iz igre prema košu Nuggetsa, pogodio njih šest, a općenito se više posvetio razigravanju momčadi nego li je to slučaj bio dosad.

  • Želio sam promijeniti pristup u ovoj utakmici i biti mamac. Posljednjih nekoliko utakmica Nuggetsi stalno su me udvajali i igrali žestoku obranu na meni, pa sam pomislio da bih ih mogao namamiti i pružiti priliku svojim suigračima – rekao je Bryant.

Najbolji strijelac Nuggetsa bio je Carmelo Anthony s 31 košem, dok su Kenyon Martin i Chauncey Billups ubacili po 12.

Šesta utakmica na rasporedu je u petak u Denverovom Pepsi Centru.

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije:

LA Lakers – Denver 103-94 (Bryant 22k, 8a, Odom 19k, 14s / Anthony 31k, Billups 12k)

Lakersi vode u seriji 3-2.