Nogomet
216

Lahm: Nikad nismo paničili, bili smo strpljivi i samouvjereni

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Iskusni njemački stoper Philipp Lahm oduševljeno je podigao trofej Svjetskog prvenstva u Brazilu nakon pobjede nad Argentinom i pohvalio sjajnu kolektivnu igru svog tima.

Kazao je da Njemačka nije paničila ni u jednom trenutku večerašnjeg meča u kojem su pobijedili rezultatom 1:0, te da su uvijek bili uvjereni da mogu odnijeti pehar kući.

Iako je južnoamerički tim stvorio mnogo prilika za gol, Gonzalo Higuain, Lionel Messi i Rodrigo Palacio nisu uspjeli otključati bravu njemačke odbrane.

Kapiten je istakao da je njegov tim imao dobre živce i da su vjerovali da mogu riješiti utakmicu u svoju korist prije penala.

"Tim je ostao smiren i strpljiv, znali smo da imamo nešto za kraj", rekao je Lahm novinarima. "Nevjerovatno je šta smo postigli. Napredovali smo u toku turnira i nismo se predavali kada stvari nisu išle kako bismo željeli. Jednostavno smo se držali svog puta i na kraju stojimo ovdje kao svjetski šampioni. Osjećaj je nevjerovatan".

Odgovarajući na pitanja o nedostatku zvijezda u njemačkoj ekipi, Lahm je kazao da je ključ u timskoj igri, a ne u individualcima.

"Nije bitno imate li najbolje pojedince kad je potrebno da imate najbolji tim", završio je Bayernov stoper.