Nogomet
3

Lahm: Imamo pravo na jednu, možda dvije pive

Totalsport
Philipp Lahm
Philipp Lahm
Philipp Lahm, jedan od najiskusnijih nogometaša minhenskog Bayerna, vrlo brzo je smirio strasti nakon što je njegov klub ove subote osigurao naslov prvaka Bundeslige.

Pobjedom kod Eintrachta Bayern je i matematički pobjegao dortmundskoj Borussiju na tabeli, te je proslavio 23. naslov u bogatoj historiji i dakako da je rekorder po tom pitanju u Bundesligi. Posljednji put Bayern je bio prvak u sezoni 2009/10, nakon čega je dvije sezone u njemačkom nogometu vladala Kloppova Borussija.

"Nemamo mnogo vremena za opuštanje. Možda možemo popiti jednu ili najviše dvije pive, ali mnogo je još posla pred nama. Imamo jako bitan posao iduće sedmice, utakmicu u Torinu protiv Juventusa i pogubno bi bilo maksimalno se opustiti, makar je ovaj rezultat koji smo napravili u Bundesligi sjajan", rekao je Lahm.

"Moji igrači su poštovali cijele sezone ono što smo dogovarali. Sada ubiru plodove svog odličnog rada. Predivan je ovo osjećaj", rekao je trener Jupp Heynckes koji je s Bayernom ovim proslavio treću titulu prvaka Bundeslige u karijeri.