Nogomet
0

La Vanguardia: Barcelona mora platiti 9 miliona eura zbog "slučaja" Neymar

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Katalonski nogometni div Barcelona morat će platiti devet miliona eura državi, koje je, kako smatra Vrhovni sud u Španiji, zatajio pri transferu Neymara prošlog ljeta.

Priču je objavilo nedjeljno izdanje španske La Vanguardije, koje također tvrdi da klub u ovim trenucima priprema službeno saopćenje za javnost, u kojem bi mogao priznati krivic. Tim bi potezom, smatra spomenuti izvor, Barcelona mogla srezati plaćanje s devet na 5,5 miliona eura.

U ponedjeljak će se, navodno, sastati upravni odbor katalonskog kluba, na kojem će se odlučiti o daljnjim potezima.

Podsjetimo, Vrhovni je sud još u decembru zatražio Barceloni svu dokumentaciju u slučaju Neymarovog transfera, ali i klupske finansijske izvještaje za 2011., 2012. i 2013. godinu. Nakon gotovo dva mjeseca proučavanja dokumentacije sudija Ruz je odlučio optužiti Barcelonu da je oštetila državu u oba slučaja!

Podsjetimo, katalonski je klub tvrdio da je za Neymara platio 57 miliona eura, dok dokumentacija prikazuje da je cijela operacija koštala Barcelonu preko 85 miliona eura! Uz to, Ruz je pronašao dokaze koji upućuju na to da je Barcelona propustila platiti 38 miliona eura poreza na plaće u 2011. i 2013. godini!