Nogomet
0

LA Galaxy demantirao poziv Vieriju

Totalsport
Cristian Vieri nedavno je raskinuo ugovor s Atalantom, budući da 35-godišnji napadač nije dobivao puno prilika na terenu, a konstantno je bio i na meti vlastitih navijača.

Vieri treći mandat u Atalanti neće pamtiti po dobrome. Bobo je u Atalanti igrao dvije sezone - 1996. godine je odigrao 19 utakmica i postigao sedam pogodaka, dok je prije dvije sezone odigrao sedam utakmica i postigao dva pogotka. Prošlu je sezonu proveo u Fiorentini, a kada se prošlog ljeta vratio u Bergamo, navijači Atalante iskazali su svoje nezadovoljstvo tim transferom.

Ništa dobroga nije se dogodilo niti tokom ove sezone u Seriji A, pa je Vieri s klubom iz Bergama dogovorio raskid ugovora. U utorak su se u dijelu talijanske štampe pojavile informacije da je bivši talijanski reprezentativac odletio ''preko velike bare'', na probu u američki klub LA Galaxy, u posljednje vrijeme tako često spominjan u kontekstu Davida Beckhama.

Međutim, kalifornijski klub je putem saopćenja demantirao špekulacije da je Vierija pozvao na probno razdoblje.

U karijeri je Vieri igrao za 12 klubova - Torino, Pisu, Ravennu, Veneziju, Atalantu, Juventus, Atletico Madrid, Lazio, Inter, Milan, Monaco i Fiorentinu. Za talijansku reprezentaciju odigrao je 49 utakmica i postigao 23 gola.