Premiership
0

Kyrgiakos i Torres za pobjedu Liverpoola

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Liverpoola upisali su drugu pobjedu u 9. kolu Premiershipa. Na Anfieldu su savladali ekipu Blackburna s 2-1.

Nakon tri poraza i dva remija u zadnjih pet kola, pobjeda Liverpoola je značajna vijest za navijače, pa makar suparnik bio i Blackburn. Uostalom, teško su ''redsi'' slomili i otpor Roversa, iako su poptuno zasluženo pobijedili.

Sva tri gola na utakmici pala su u razmaku od samo pet minuta početkom drugog dijela. Prvo je grčki stoper Sotirios Kyrgiakos nakon kornera Stevena Gerrarda sjajno skočio i udarcem glavom razgalio Anfield u 48. minuti. Tri minute kasnije je Jamie Carragher bio autor autogola u akciji koju je zakuhao i udarcem jako kumovao pogotku bivši Liverpoolov senegalski igrač El Hadji Diouf, a u 53. minuti je Fernando Torres prekinuo golgeterski post dugačak šest utakmica, te je nakon odličnog ubacivanja Joea Colea iz blizine smjestio loptu iz blizine u mrežu.

Budući da je Liverpool imao osam udaraca u okvir gola, a Blackburn samo jedan, jasno je da su domaćini zaslužili tri boda.

No, Liverpool je i dalje u zoni ispadanja, na 18. mjestu s devet bodova. Blackburn im je sada komšija na tabeli, na 17. mjestu, također s devet bodova.

Premiership, 9. kolo, nedjelja:

Stoke City - Manchester United 1-2 (Tuncay 81 / Hernandez 27, 86) Liverpool - Blackburn 2-1 (Kyrgiakos 48, Torres 53 / Carragher 51 - ag)

Tabela: 1. Chelsea 22, 2. Manchester United 17, 3. Manchester City 17 (-1), 4. Tottenham 15, 5. WBA 15, 6. Arsenal 14 (-1)... 17. Blackburn 9, 18. Liverpool 9...