Alex Ferguson
0

"Kvaliteta Berbatova nije nikad bila upitna"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
Junak navijača Manchester Uniteda nakon 5. kola engleskog nogometnog prvanstva je bugarski napadač Dimitar Berbatov, koji je postigao hat-trick u slavlju svoje ekipe nad Liverpoolom 3-2.

Postao je tako Berbatov prvi igrač Uniteda nakon 64 godine koji je u derbijima s Liverpoolom postigao tri gola u jednoj utakmici.

Stigao je Bugarin u redove Uniteda 2008. iz Tottenhama uz odštetu od 37 miliona eura, ali u prvoj sezoni nije pružao igre kakve su se od njega očekivale. Sada je, pak, na učinku od čak šest postignutih golova u pet premierligaških utakmica, čime se prometnuo u najboljeg klupskog strijelca.

"Bilo je puno kritika na njegov račun prošle sezone, a to se događa kada se neki igrač kupi za puno novca, a ne postiže po tri gola u svakoj utakmici. Ove sezone Berbatov je krenuo u sjajnom ritmu. Predsezonske treninge dobro je odradio, kao i predsezonske utakmice i sada je u prvenstvo prenio tu formu", komentirao je Ferguson, uz dodatak:

"Ali njegova kvaliteta nije nikad bila upitna, a to smo mogli vidjeti i danas".

O samoj utakmici Škot je komentirao:

"Liverpool danas nije ponudio ništa i ovisio je o odlukama linijskih sudaca koje su ga vratile u utakmicu. Edwin van der Sar nije imao prilika za intervencijama, Paul Scholes sjajno je kontrolirao sredinu, a u napadu smo bili opasni preko Berbatova i Nanija. Nisam vidio kako bismo mogli izgubiti utakmicu".

S druge strane, menadžer Liverpoola Roy Hodgson je rekao:

"Mislim da smo svojom igrom u drugom dijelu zaslužili povratak u utakmicu. Razočarani smo porazom i kasno primljenim golom, ali mislim da smo u drugom dijelu odigrali dobro . Da smo bili malo čvršći i kompaktniji u završnici, mislim da smo mogli izdržati do kraja i uzeti bar bod".