Nogomet
11

Kvalifikacije za EP: Bh. seniorke izgubile od Srbije i završile na četvrtom mjestu u grupi

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Posljednji susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala protiv Srbije danas u Trening centru NS BiH u Zenici, gdje je poražena sa 2:4.

Prvu priliku na utakmici imale su izabranice Samire Hurem u 4. minuti. Amela Kršo je izvela slobodan udarac sa oko 20 metara, ali je Kostić na golu Srbije bila na visini zadatka.

Jelena Čubrilo se u 8. minuti izborila za priliku u kaznenom prostoru našeg tima, ali je Almina Hodžić izbacila loptu u korner. Udarac iz ugla izvodi Čubrilo, a najviša u skoku bila je Violeta Slović za prednost gošći od 0:1.

Dobar pokušaj imala je Alisa Spahić u 34. minuti sa preko 25 metara, ali je lopta otišla preko gola.

Izjednačenje našem timu donijela je Merjema Medić u 40. minuti. Odlično je po lijevoj strani prošla Milena Nikolić i ubacila loptu u šesnaesterac prema Merjemi Medić čiji je šut prvo izblokiran, a nakon drugog pokušaja poslala je loptu u mrežu Srbije. Medić je na ovom susretu debitovala za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Srbija je ponovo do prednosti došla u 48. minuti. Nakon dodavanja Milice Damjanović, Mirela Tenkov sa desetak metara od gola pogađa za 1:2.

Treći pogodak za Srbiju postigla je Jelena Čubrilo kada ušla u kazneni prostor iskosa sa desne strane i pogodila suprotni ugao gola Almine Hodžić.

Šansu da smanji prednost Srbije imala je Melisa Hasanbegović u 63. minuti kada je bila najviša u skoku nakon centaršuta Amele Kršo iz kornera, ali je lopta otišla pored gola.

Marija Radojičić je u 69. minuti odlično prošla po lijevoj strani, odigrala povratnu loptu za Mirelu Tenkov koja postiže četvrti gol za reprezentaciju Srbije.

U 84. minuti Damjanović je u svom kaznenom prostoru oborila našu najbolju golgeterku Milenu Nikolić, a sutkinja Angelika Soeder dosudila je jedanaesterac. Penal je izvela Nikolić i pogodila za konačnih 2:4.

Nakon utakmice selektorka bh. tima Samira Hurem je izjavila:

"Znali smo kako igra Srbija i da je to kvalitetna ekipa, ali nismo imali pravi pristup u današnjem susretu. One su dale sve od sebe, mi nismo i sa takvim stavom nije moglo bolje. Čestitam protivniku na pobjedi. Igrali su odličan fudbal. Žao mi je što nismo ostali na trećoj poziciji u grupi".