Nogomet
0

Kup UEFA: Težak poraz Bayera

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Kupa UEFA-e. Najveće iznenađenje priredili su nogometaši ruskog Zenita iz Sankt Peterburga, koji su s uvjerljivih 4:1 slavili u gostima kod njemačkog Bayera iz Leverkusena i tako ostvarili veliku prednost za uzvrat.

Da bi to mogla biti njihova večer, ruski nogometaši najavili su u 19. minuti kada su poveli s 1:0 pogotkom Aršavina. Nadu Apotekarima vratio je Kiessling u 33. minuti, ali slijedi izvrsno drugo poluvrijeme ruske momčadi. Prvo je Pogrebnjak u 52. minuti ponovno doveo Zenit u vodstvo, u 61. minuti Anjukov povećava na 3:1, a tri minute poslije konačnih 4:1 postavio je Denisov.

Uspješna gostovanja imali su i nizozemski PSV iz Eindhovena te španjolski Getafe. Nizozemci su gostovali kod talijanske Fiorentine i remizirali 1:1. Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, domaćini su poveli u 56. minuti pogotkom Mutua, ali sedam minuta poslije na konačnih 1:1 izjednačio je Koevermans. PSV je tako u uzvratu za tjedan dana dovoljno i 0:0 za prolazak u polufinale.

Dvoboj u Muenchenu između njemačkog Bayerna i Getafea također je završio 1:1 i tako donio prednost španjolskoj momčadi. Vodeća momčad Bundeslige povela je u 26. minuti pogotkom njihovog najboljeg strijelca Tonija. Nakon što su obje momčadi propustile nekoliko vrlo izglednih prilika, Getafe je uspio doći do važnog pogotka u 90. minuti, a strijelac je bio Contra.

Pobjednika nije bilo ni u dvoboju škotskog Glasgow Rangersa i portugalskog Sportinga iz Lisabona koji je završio bez pogodaka, tako da će pobjednika odlučiti uzvratni dvoboj za tjedan dana u Lisabonu.